Nieuws

Candriam lanceert CO2-neutraal Climate Action-fonds

Vandaag, op wereldmilieudag, lanceert Candriam het SRI Equity Climate Action-fonds. Dat belegt in bedrijven die langetermijnoplossingen voor het klimaatprobleem leveren.

Candriam lanceert vandaag het fonds SRI Equity Climate Action. Het is een impactfonds dat wereldwijd belegt in bedrijven die langetermijnoplossingen voor het klimaatprobleem leveren. Het is ook het eerste CO2-neutrale fonds van Candriam en volgens het begeleidende persbericht een van de eerste actief beheerde CO2-neutrale fondsen wereldwijd.

Candriam: "Met gemiddelde temperaturen die overal ter wereld stijgen en de toename van extreme weersomstandigheden is het wetenschappelijke bewijs voor de klimaatopwarming onomstotelijk. De internationale gemeenschap (behalve de VS) ziet er de noodzaak van in om de opwarming onder de twee graden te houden. Dat vereist grote aanpassingen in onze economieën en een herverdeling van kapitaal om dat mogelijk te maken."

Zoek de klimaatwinnaars

Candriam SRI Equity Climate Action heeft als doelstelling om bottom-up de winnaars te selecteren op het vlak van energie-efficiëntie, hernieuwbare energie en opslag, hergebruik, afvalverwerking en waterzuivering. De nauwe samenwerking en de synergieën tussen diverse Candriam-teams (fundamentele analyse, ESG-analyse), samen met de steun van een adviesraad voor klimaatverandering, moet zorgen voor een geïntegreerde en nauwgezette analytische benadering, evenals een geconcentreerde portefeuille.

Het Fonds biedt volledige transparantie via specifieke indicatoren die de impact op de klimaatverandering meten. Candriam verschaft een CO2-neutrale strategie door de CO2-uitstoot van het fonds te compenseren via CO2-certificaten die voortkomen uit groene projecten. Op die manier kunnen beleggers de carbon footprint van hun beleggingen verkleinen.

Candriam SRI Equity Climate Action zal worden verkocht in Luxemburg, Oostenrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië én Nederland.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie