Nieuws

Joanne Kellermann nieuwe bestuursvoorzitter PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft per 1 juni een nieuwe bestuursvoorzitter. Joanne Kellermann volgt Carla Moonen op, die haar functie op 1 november 2018 neerlegde.

Joanne Kellerman is bekend met de pensioenmarkt. Van 2007 tot 2014 was zij directielid van De Nederlandsche Bank (DNB) en onder meer verantwoordelijk voor het toezicht op pensioenfondsen en verzekeraars. Na haar periode bij DNB was zij een aantal jaren bestuurder bij de Europese Banken Resolutie Autoriteit (SRB) in Brussel.

Joanne Kellermann in het begeleidende persbericht: “Het belangrijkst aan deze functie is voor mij dat ik me in kan zetten voor de pensioenen van de deelnemers van PFZW. Mensen die voor ons allen werken in de sector zorg en welzijn verdienen een goed pensioen en daar wil ik me graag hard voor maken. Eerder deed ik dat als toezichthouder en nu ga ik dat graag doen in de pensioensector zelf. Daarnaast vind ik het belangrijk dat PFZW duurzaamheid van de beleggingen hoog in het vaandel heeft staan. De uitdagingen zijn groot en de ambitieuze doelstellingen van PFZW kunnen een positieve bijdrage leveren aan een leefbare wereld."

Grote kans dat Kellerman beter tot haar recht komt bij PFZW dan haar voorgangster Carla Moonen die al na anderhalf jaar, in goed overleg en met wederzijds respect uiteraard, opstapte. Moonen had duidelijk moeite met de stroperigheid van de pensioenmarkt. "Gaandeweg kwam het besef dat mijn kennis en vaardigheden meer toegevoegde waarde hebben in een omgeving waar de veranderingen sneller kunnen gaan, waar meer ruimte is voor ondernemerschap en innovatie en het uitvoeren van een praktische duurzaamheidsagenda." Moonen is inmiddels president van de Koninklijke NLingenieurs. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?