Nieuws

Janus Henderson lanceert Global Sustainable Equity Fund

Maatschappelijke milieutrends zullen de economie de komende decennia veranderen. Voor steeds meer beleggers staat verantwoord beleggen centraal in hun portefeuilles. Daarom heeft Janus Henderson Investors het Janus Henderson Horizon Global Sustainable Equity Fund gelanceerd.

De kern van de benadering van het durzame fonds is de overtuiging dat het beste beleggingsrendement wordt gerealiseerd door bedrijven die met oplossingen komen voor milieuproblemen en maatschappelijke uitdagingen.

Het fondsteam gaat expliciet voor bedrijven met een kleine CO2-voetafdruk. Door ESG nadrukkelijk te integreren in de beleggingsanalyse moeten de risico's van het fonds lager liggen dan die van de markt.

Hamish Chamberlayne (zie foto) is de hoofdportefeuillemanager en beheert de strategie sinds december 2011. De beleggingsbenadering van het nieuwe fonds zal gelijk zijn aan die van het bestaande fonds Global Sustainable Equity OEIC,  dat is gevestigd in het VK.

Hamish Chamberlayne: "Het grootste probleem van deze tijd – klimaatverandering – vereist dat we overstappen op een CO2-arme en duurzame economie, terwijl tegelijkertijd de productiviteit op peil moet blijven. Het fonds belegt in bedrijven die hun strategie hebben afgestemd op de maatschappelijke en milieutrends die de wereldwijde economie veranderen."

Het Janus Henderson Horizon Global Sustainable Equity Fund is een ICBE-fonds dat is genoteerd in Amerikaanse dollars en is gevestigd in Luxemburg. Het is geregistreerd voor verkoop in verschillende Europese markten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?