Nieuws

Robeco Hollands Bezit gaat samen met RobecoSAM Sustainable European Equities

Robeco fuseert zijn Hollands Bezit-fonds met het Europese beleggingsfonds RobecoSAM Sustainable European Equities.

De fusie van de twee fondsen zal naar verwachting begin september zijn afgerond, in afwachting van goedkeuring van de toezichthouder.

Het fonds RobecoSAM Sustainable European Equities  zal per juli worden omgedoopt in Robeco Sustainable European Stars Equities.

Hollands Bezit wordt daarmee niet meer alleen een fonds dat belegt in Nederlandse aandelen, maar een Europees beleggingsfonds. Ook zal het fonds verduurzaamt worden door samen te gaan met het duurzame fonds van RobecoSAM. 

Anno 1994

Hollands Bezit bestaat sinds 1994 en heeft 221 miljoen euro beheerd vermogen. De fondsmanagers van het fonds, Christian Vondenbusch en Steef Bergakker, zullen zich verder focussen op de trendfondsen van Robeco die zij nu ook managen. 

Kai Fachinger en Mathias Büeler, de fondsmanagers van RobecoSAM Sustainable European Equities, zullen het nieuwe combifonds gaan managen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen