Nieuws

Triodos IM is nu echt een impactbelegger

Om duidelijk te maken dat de beleggingen van Triodos IM groener zijn dan groen hebben alle fondsen nu het woordje impact in de naam. Ook kunnen klanten nu kiezen uit drie impactprofielfondsen.

Veel nieuws van het Triodos Investment Management-front. De beleggingstak van Triodos Bank lanceert drie profielfondsen met een defensief, neutraal en offensief risico-rendementsprofiel. De nieuwe fondsen zijn variaties op het bestaande Triodos Sustainable Mixed Fund.

De portefeuilles van de profielfondsen bestaan uit aandelenfondsen met een exposure naar ontwikkelde markten. De obligatiefondsen bestaan uit in euro-gedomineerde obligaties van bedrijven, overheden en lokale overheden, waaronder groene of sociale impact obligaties. Uiteraard voldoen de fondsen aan de strengste duurzaamheidseisen.

De inschrijfperiode voor deze fondsen is inmiddels geopend. De eerste notering zal plaatsvinden op 21 juni 2019.

Sustainable wordt impact

Dan heeft Triodos IM gekozen voor de naamswijziging van zijn aandelen- en obligatiefondsen. Triodos IM wil de positieve impact van z'n beleggingen extra benadrukken, waardoor in alle fondsnamen nu het woordje impact komt te staan.

Directievoorzitter Jacco Minnaar van Triodos IM legt uit: “We hebben vastgesteld dat de termen Socially Responsible en Duurzaam diverse interpretaties hebben in de beleggingsindustrie. Beide termen vertegenwoordigen een spectrum van verschillende tinten groen; van licht groene ESG-integratie tot donker groene impactbeleggingen. De nieuwe namen van onze aandelen- en obligatiefondsen geven een beter beeld geven van wat wij beogen te bereiken met deze fondsen.”

Naast de naamswijziging van de verschillende Triodosfondsen krijgt ook de overkoepelende beleggingsstrategie van Triodos IM een nieuwe naam. Die verandert van Socially Responsible Investing naar Impact Equities and Bonds.

Per ultimo 2018 beheerde Triodos IM 4,2 miljard euro. Wat gaat dit marketingoffensief opleveren?


Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

Outlook 2022