Nieuws

Aberdeen Standard Investments lanceert nieuw EMD-fonds

ASI heeft een emerging market debt-fonds gelanceerd met een ESG en politieke overlay.

Het Standard Life Investments Global SICAV II Emerging Market Debt Sustainable and Responsible Investment Fund belegt in staatsobligaties in harde valuta en zal worden beheerd door het 46-koppige EMD-team.

Het EMD-team heeft de afgelopen zes maanden voor ruim 700 miljoen dollar aan ESG-gerelateerde mandaten binnengehaald. Het nieuwe fonds zal alleen beleggen in staatsobligaties en obligaties van semi-overheden in harde valuta.

Omdat er verschillen zijn tussen de analyses van en het engagement met landen en bedrijven is een vast omschreven governanceproces in werking gezet, aldus ASI. 

Het nieuwe fonds is geregistreerd in België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alles over de rente