Nieuws

De vijf schoonste fondsen

Morningstar heeft de vijf wereldwijde large-cap aandelenfondsen met het laagste carbonrisico op een rij gezet.

Morningstar hanteert daarvoor de Carbon Risk Score, een meetmethode die zij ontwikkeld hebben in samenwerking met Sustainalytics.

Morningstar: "De kern van Sustainalytics’ methode is het vaststellen van het risico dat een bedrijf loopt bij de overgang van het gebruik van fossiele naar duurzame energie. Daartoe categoriseert Sustainalytics de CO2-uitstoot die vrijkomt in het hele bedrijfsproces, en tevens wordt geanalyseerd hoe het bedrijfsmanagement daar mee omgaat, dus hoe het in de toekomst zou kunnen veranderen. Dat betekent een dynamischere aanpak dan puur de uitstoot meten. Het gaat er ook om wat een bedrijf doet om die uitstoot aan te pakken en in hoeverre dit resulteert in (het verlagen van de) financële risico’s."

Dit zijn de vijf schoonste fondsen volgens deze methode: 

  1. Morgan Stanley Global Quality Fund
  2. Investec GSF Global Franchise Fund
  3. Fundsmith Equity Fund Feeder
  4. Baillie Gifford WW Long Term Global Growth Fund
  5. Wellington Global Innovation Fund

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen