Nieuws

Bijna een biljoen dollar in obligatie-ETF's

Eind 2019 zullen beleggers samen meer dan een biljoen dollar in obligatie-ETF's hebben belegd.

Beleggers investeerden in het eerste kwartaal van 2019 34,5 miljard dollar in obligatie-ETF's, aldus The Wall Street Journal: een record voor een eerste kwartaal.

Als deze groei aanhoudt, wordt eind van het jaar de grens van een biljoen dollar overschreden. Natuurlijk spreken de lage kosten en de easy acces van obligatiemarkten beleggers in deze ETF's aan.

Maar er zijn de afgelopen vijf jaar ook veel van deze ETF's bijgekomen. Niet alleen rechttoe-rechtaan-obligatie-index-ETF's, ook bijvoorbeeld factor-obligatie-ETF's, short duration-ETF's en ultrashort-obligatie ETF's.

Intraday prijzen

Een bijkomend voordeel van de groei van obligatie-ETF's is de toegenomen prijstransparantie. In de WSJ legt Ed Lopez, hoofd ETF's bij VanEck het uit: "Fixed-income ETFs have become a mechanism for price discovery in the bond market."

"Because ETFs have to quote intraday prices, fixed-income ETFs can provide a sense for the overall price range of the bond market. “Investors have more of a real-time view of the bond market through ETFs.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen