Nieuws

Voor altijd short aandelen

Een hedgefondsmanager die al sinds 2012 netto-short aandelen zit en ook nog geld verdient.

Bloomberg heeft een interview met Russell Clark, fondsmanager bij Horseman Capital Management. Het is misschien wel zijn laatste interview, grapt Clark al. Hij bereidt zich namelijk met zijn fonds voor op een dikke vette crash. 

Clark is een echte contrarian. Het eerste kwartaal van 2019 werd het fonds van Clark 15% minder waard, terwijl de S&P 500 13% in waarde toenam. Het fonds is de helft van het vermogen kwijtgeraakt in de afgelopen twee jaar. Er zit nu nog 690 miljoen dollar in. 

Maar Clark is niet onervaren als het gaat om shorten. Hij is sinds 2012 netto-short aandelen en verdiende er lange tijd geld mee. Afgelopen december nog een heleboel: 13,5%. Maar beleggers moeten er wel tegenkunnen om in zijn fonds te beleggen. 

Sterke maag

De ene maand kan het rendement +10% zijn, de volgende maand -5%. Clark denkt nu dat de markt aan de vooravond van een flinke dip staat door de crowded trades, het gebrek aan volume en de nare sell-off in december vorig jaar. 

Het fonds heeft verschillende bets short-dollar, gelooft absoluut niet in schaliegasbedrijven en denkt dat beleggers in autocallables enorme problemen krijgen. 

Leuk om hem de rest van het jaar te volgen.  

Lees ook: Shortselling is even gehaat als riskant

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Amerikaanse verkiezingen 2020