Nieuws

Aegon Asset Management versterkt ESG-team

Brunno Maradei wordt Global Head of ESG, terwijl Julius Huttunen het Amerikaanse responsible investment team komt versterken.

Vandaag monstert Maradei aan als wereldwijd hoofd ESG bij Aegon AM. Hij is afkomstig van de European Investment Bank in Luxemburg en gaat op het Haagse hoofdkantoor van Aegon werken. 

In zijn vorige baan leidde Maradei teams die waren belast met de uitvoering van projectfinancieringen buiten de EU, met een focus op klimaatvriendelijke impactbeleggingen in Afrika.

Bij Aegon wordt hij verantwoordelijk voor het team dat zich bezighoudt met engagement, active ownership, ESG-integratie en de ontwikkeling en onderhoud van het wereldwijde ESG-beleid van Aegon AM.

Julius Huttunen is al sinds 15 april actief als lid van het Responsible Investment Team van Aegon AM in Chicago. Hij is afkomstig van Calvert Research & Management uit Washington DC. 

Het wereldwijde ESG-team van Aegon Asset Management is nu veertien man sterk. Maradei rapporteert aan het Global Head of Responsible Business & Public Affairs, Roelie van Wijk. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie