Nieuws

Pictet lanceert alternatief Europees vastgoedfonds

Pictet Alternative Advisors, het onderdeel van de Pictet Group, ziet superieure vastgoedkansen in Europa. Het lanceert daarom het Pictet Real Estate Capital Elevation Fund I.

Het nieuwe Europese vastgoedfonds richt zich op vastgoed in Europese smart- en gateway-steden. Deze steden profiteren volgens Pictet van de sterke urbanisatietrend en hebben een gunstige bevolkingssamenstelling.

Het nieuwe fonds, afgekort tot Elevation 1, wordt geleid door Zsolt Kohalmi, hoofd vastgoed en co-CEO van PAA, die aan het hoofd staat van een veertienkoppig team. In het team zitten lokale specialisten uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Spanje, Luxemburg en Zwitserland.

Europese kansen

Kohalmi: “Europa is op dit moment de meest aantrekkelijke markt voor vastgoedbeleggers.  Het biedt stabiele rendementen door de voortdurend lage rentes en we zien nu eindelijk de huren stijgen. Wij zijn ervan overtuigd dat Europa de komende jaren een zeer aantrekkelijke regio voor vastgoedbeleggingen blijft.”

De krappere bancaire kredietverlening in de tien jaar na de financiële crisis is verantwoordelijk voor de trage renovatie en ontwikkeling van onroerend goed. Deze liggen ver onder het lange-termijngemiddelde en bieden hierdoor beleggingskansen.

Vaste looptijd

Elevation I maakt ook gebruik van proptech-oplossingen voor zowel het initiëren van deals als vermogensbeheer,” voegt Kohalmi toe. Elevation I is een closed-end beleggingsfonds met een looptijd van acht jaar.

Het fonds is AIFMD-gereguleerd en wordt aangeboden aan professionele beleggers in Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongkong, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk, evenals geaccrediteerde beleggers in Singapore en gekwalificeerde beleggers in Zwitserland.

Pictet Alternative Advisors wil volgend jaar een tweede vastgoedfonds met een core plus-strategie lanceren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen