Nieuws

Must read: Wat is Uber?

Een Personal Mobility Pioneer of toch gewoon een taxibedrijf? Verder, Trump versus Powell en de symboliek van de brand in de Notre Dame.

Pensioen vanuit de ivoren toren
Coen Teulings komt met bizarre voorstellen ten aanzien van ons pensioenstelsel. Zijn plannen zijn zo complex, met allerlei (te) simpele veronderstellingen en veel te grote consequenties, dat het geen enkele zin heeft deze veranderingen door te voeren, aldus Marcel Tak.

Lipper Fund Awards: Fondspaspoort AXA WF Global Optimal Income
AXA WF Global Optimal Income belegt in een mix van aandelen en vastrentende waarden die worden uitgegeven door overheden en bedrijven. Het fonds richt zich daarbij voor het grootste deel op landen in de OESO-regio. Het doel is om over de langere termijn stabiel inkomen en kapitaalgroei te genereren.

Trump versus Powell
Donald Trump wil dat de Fed de rente verlaagt om de economie en de beurs een extra slinger te geven. Fed-voorzitter Powell ligt echter dwars.

Actief versus passief beleggen
De IEX Fonds 40 Index (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's) blijven dicht bij elkaar. 

Middenklasse wordt kleiner

Hartje robo-adviseur

Vingertik DNB leidt tot voorgenomen benoeming Chief Risk Officer bij Triodos Bank
Triodos Bank heeft Carla van der Weerdt genomineerd voor de post van risicodirecteur en voor een zetel in de raad van bestuur. De bank beschikte nog niet over een dergelijke rol, maar waarschuwingen van toezichthouder DNB maakten dat het benoemen van een Chief Risk Officer in een stroomversnelling terecht kwam. Niets lijkt een benoeming nog in de weg te staan.

De waardering van Uber
Het is net hoe beleggers tegen het businessplan aankijken

Al 300 miljoen euro opgehaald voor de Notre Dame
Opeens hebben de Fransen wel geld :-). Franse miljardairs zeggen 300 miljoen euro toe om de kathedraal weer op te bouwen.

Maar de brand krijgt misschien een staartje

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Pensioen