Nieuws

Merel van Vroonhoven stopt bij de AFM

Merel van Vroonhoven stopt per 1 september als bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten.

Na vijfenhalf jaar voorzitterschap van de Autoriteit Financiële Markten heeft Merel van Vroonhoven (1968) besloten om leraar te worden in het speciaal onderwijs. Zij zal daarom starten met de opleiding tot leraar basisonderwijs. Daarnaast zal ze bestuurlijk actief blijven. Haar carrièreverandering lichtte zij toe aan De Volksrant:

"Afgelopen herfst liep ik in mijn eentje door de duinen en blikte ik terug op de afgelopen twintig jaar. Ik had in de loop der jaren al gemerkt dat ik liever koos voor organisaties waar geld verdienen niet het doel is, dat ik liever werk op een plek waar je iets betekent voor de maatschappij of voor mensen die kwetsbaarder zijn. Dat doe ik bij de AFM op beleidsniveau. Ik werk daar met veel plezier. Maar ik zit veel in vergaderingen met andere bestuurders, je staat op grote afstand van de mensen voor wie je het doet. Ik merkte dat ik graag op een individueler niveau van betekenis wil zijn. Terwijl ik daar zo liep in de duinen, kwam dat idee in me op dat het onderwijs een mooie invulling kon zijn. Ook omdat ik bij mijn zoon met autisme heb gezien hoe je als leerkracht het verschil kunt maken voor een kind."

De raad van toezicht is inmiddels gestart met de procedure voor een opvolger.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus