Nieuws

Erik van de Weele naar Allianz Global Investors

Erik van de Weele is sinds 1 april senior relatiebeheerder wholesale Benelux voor Allianz Global Investors. Daarvoor werkt hij meer dan twaalf jaar voor eerst Henderson en daarna Janus Henderson. Vanwaar de overstap?

Jarenlang was hij het uithangbord van, eerst het Britse beleggingshuis Henderson en daarna van het fusiebedrijf Janus Henderson Investors, maar Erik van de Weele is maandag 1 april begonnen bij Allianz Global Investors als senior relatiebeheerder wholesale Benelux, een functie waar hij bijzonder veel zin in heeft.

"Ik heb meer dan twaalf jaar gewerkt bij Henderson. Lange tijd was de Benelux mijn werkterrein, maar in het laatste jaar hield ik me alleen nog bezig met Nederland en Vlaanderen. Dat ik niet langer naar de kantoren in Brussel en Luxemburg ging, voelde ik als een gemis."

Nieuwe producten

Niet alleen is zijn nieuwe werkterrein ruimer, ook het palet aan producten, dat Van de Weele nu onder de aandacht moet brengen is groter. AllianzGI scoort in België met name met multi-asset-producten en ook SRI is er in opkomst.

In Nederland heeft AllianzGI bijvoorbeeld succes met factorbeleggen. "Ik heb nu meer in mijn koffertje dan ervoor." Van de Weele verwacht niet dat hij te maken krijgt met een hele nieuwe bedrijfscultuur.

"Ik val onder Tim Soetens, branchemanager voor Nederland en hoofd wholesale Benelux. De salescultuur bij mijn nieuwe werkgever zal niet heel anders zijn dan ik gewend ben. In de Benelux is Allianz GI, in tegenstelling tot Duitsland, niet zo groot. Lekker slagvaardig. Niet te veel procedures. Een uitdaging!"

Steeds meer ervaering gevraagd

Voor Tim Soetens was de keuze voor Van Weele niet meer dan logisch: "We hadden behoefte aan iemand met heel ervaring, omdat klanten steeds meer op zoek zijn naar maatwerk. Dat was tot niet zo lang geleden niet zo vanzelfsprekend. Voor het bieden van maatwerkoplossingen is diepe kennis van klanten nodig. Daarom is ervaring zo belangrijk. Zo kwamen we uit bij Erik."


Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

De impact van het coronavirus