Nieuws

Pictet AM zet aandelen op verkopen

Doordat Pictet AM wél een recessie vreest, gaat het aandelenadvies naar verkopen. Dat advies geldt overigens niet voor aandelen opkomende markten en defensieve waarden.

Pictet AM heeft het advies voor aandelen bijgesteld van neutraal naar onderwogen, terwijl cash is gepromoveerd van neutraal naar overwogen. Markten onderschatten volgens Pictet AM het risico op een recessie, waardoor de kans op negatieve verrassingen toeneemt.

Dat staat in de nieuwste Barometer van Pictet AM met de logische titel: A correction looms for equities. De aandelenrally sinds het begin van het jaar heeft bovendien tot hogere waarderingen geleid, terwijl Pictet AM juist lage verwachtingen heeft van de winstgroei bij bedrijven.

Bedrijfswinsten zullen dit jaar met 6% stijgen, zo is de consensus onder analisten. De Pictet-specialisten komen op basis van hun eigen model niet verder dan maximaal 2%.

Winsten gaan de verkeerde kant op

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Pictet AM: "De Amerikaanse aandelenmarkt is het meest kwetsbaar voor een correctie. Niet alleen zijn Amerikaanse aandelen het duurste, ook zullen de winstmarges van Amerikaanse bedrijven het meeste krimpen.

Kooplijstje

Aandelen uit de opkomende markten blijven favoriet, vanwege "de robuuste economische groei, lage inflatie en het vooruitzicht op een zwakkere Amerikaanse dollar."

De vermogensbeheerder is eveneens overwogen in Britse aandelen, gezien het hoge aantal defensieve bedrijven dat tegen lage waarderingen wordt verhandeld. Pictet AM heeft daarnaast voorkeur aan niet-cyclische consumentenproducten, maar ook gezondheidszorg en nutsbedrijven staan op de kooplijst.

Sinds begin dit jaar hebben cyclische aandelen het wederom beter gedaan dan defensieve waarden, stellen de Pictet-specialisten vast. "Maar die winsten kunnen verdampen als de economie verder vertraagt."

Opmerkelijk: technologie is bij Pictet AM het minst favoriet.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?