Nieuws

Robeco wint Brits mandaat van 400 miljoen pond

Samen met het Duitse Quoniam gaan de Rotterdammers een low volatility-pensioenportefeuille beheren.

Robeco en het Duitse Quoniam hebben gezamenlijk een low volatility-mandaat van 400 miljoen pond (circa 470 miljoen euro) in de wacht gesleept bij het Britse pensioenfonds Brunel Pension Partnership.

Het betreft een low volatility-portefeuille in wereldwijde aandelen. Brunel (niet gerelateerd aan de Nederlandse detacheerder) is een van de acht pensioenfondsen voor lokale overheden in Groot-Brittannië.

De verwachting is dat het belegd vermogen in de toekomst zal oplopen naar 700 miljoen euro. In het partnership zal Quoniam zijn actieve systematische marktbenadering inbrengen, terwijl Robeco onder meer zal zorgen voor expertise op het gebied van duurzaam vermogensbeheer.

Low-volatility is een strategie waarmee Robeco al langer aan de weg timmert. Brunel-CIO Mark Mansley  trof bij de Nederduitse combinatie naar eigen zeggen precies waar hij naar op zoek was. "In deze zoektocht waren we in het bijzonder gespitst op twee dingen: begrijpen hoe managers omgaan met het risico van opgeblazen waarderingen in low-vol-strategieën en hoe ze duurzaamheidsoverwegingen gebruiken om het risico verder te verlagen."  

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus