Nieuws

NN IP en Irish Life IM werken samen in duurzame aandelenstrategieën

NN Investment Partners en Irish Life Investment Managers gaan samen een reeks duurzame enhanced-indexstrategieën voor aandelen beheren. NN IP maakt de keuzes, ILIM bouwt de bijbehorende indices.

Dit moet leiden tot strategieën die duurzame aandelenoplossingen bieden tegen lage kosten. De fondsen zijn primair bedoeld voor institutionele klanten die ESG-factoren in hun aandelenportefeuilles willen opnemen, maar met een risico-rendementsprofiel dat vergelijkbaar is met dat van traditionele benchmarks.

Shane Cahill, Head of Indexation Business bij Irish Life Investment Managers: “Onze indexbeleggingen zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Met deze nieuwe introducties komt ons totale beheerde vermogen in dit segment uit boven de 50 miljard euro. Onze samenwerking met NN IP is ingegeven door de toenemende vraag van onze klanten naar beleggen op basis van ESG-factoren.”

Jeroen Bos, hoofd Specialised Equity & Responsible Investing bij NN IM: “We zijn blij met deze samenwerking voor onze Sustainable Enhanced Index-oplossingen, want op deze manier kunnen we onze klanten voorzien van duurzame oplossingen tegen aantrekkelijke kosten. Ons selectieproces heeft speciale aandacht voor bedrijven met een goede governance en een effectief klimaatbeleid. Daardoor is de CO2-voetafdruk van de fondsen veel kleiner dan die van traditionele indexbeleggingen.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen