Nieuws

Amundi rekent 0,05% voor een ETF

Amundi heeft grote ETF-plannen. In 2023 moet het ETF-vermogen onder beheer zijn verdubbeld. Daarom heeft het negen ultra-goedkope ETF's gelanceerd.

Amundi wil het beheerde ETF-vermogen tussen nu en 2023 hebben verdubbeld tot 200 miljard euro. Deze groei moet komen door de ETF-kosten drastisch te verlagen, nieuwe passieve producten te lanceren en door extra klanten uit Europa en Azië binnen te halen.

Met de lancering van het Amundi Prime ETF-assortiment wordt de nieuwe groeistrategie afgetrapt. Dit assortiment bestaat uit negen ETF's met een vast tarief van slechts 0,05%. 

Dat Amundi de ETF-kosten zo laag kan houden, is mede mogelijk doordat Amundi samenwerkt met het Duitse Solactive, de nieuwe uitdager van de grote indexbouwers, waar ook fondshuis Candriam mee werkt.

Lees ook: Indexlandschap rijp voor disruptie

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus