Nieuws

BlackRock komt met zes nieuwe ESG-ETF's

De nieuwe duurzame ETF’s zijn gericht op het verbeteren van de ESG-score en een tot 30% lagere koolstofintensiteit.

De ETF's volgen MSCI-indices die effecten zodanig wegen dat een optimale ESG-score wordt bereikt, terwijl ze zo dicht mogelijk bij de originele benchmark blijven.

Ze zijn geoptimaliseerd op een 30% lagere koolstof- en broeikasgas-emissie-intensiteit dan de parent-index. Daarnaast passen ze een screening toe om bedrijven die betrokken zijn bij controversiële wapens, kernwapens, civiele vuurwapens, tabak, steenkool en teerzanden, verwikkeld zijn in ernstige conflicten of de principes van het Global Compact van de Verenigde Naties schenden, uit de index te weren, aldus de assetmanager. 

BlackRock verwacht dat de beleggingen in ESG-ETF’s in Europa van twaalf miljard dollar nu zullen stijgen naar 250 miljard dollar in 2028 – meer dan 20 keer zoveel.

Daarmee zouden de Europese beleggingen in ESG-ETF’s ruim 60% bedragen van de USD 400 miljard die volgens de prognose van BlackRock in 2028 wereldwijd in ESG-ETF’s belegd zullen zijn.

Naast de nieuwe ETF's biedt BlackRock vanaf nu ESG-data aan op de website voor alle iShares-producten, niet alleen de duurzame varianten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alles over de rente