Nieuws

ABN Amro MeesPierson houdt aandelen op neutraal

ABN Amro MeesPierson handhaaft de neutrale positie in aandelen wegens tegenstrijdige signalen die van invloed zijn op het beleggingsklimaat.

De private bank denkt niet dat er een recessie komt en verwacht ook niet dat specifieke risico's - zoals de Brexit en het Chinees-Amerikaanse handelsconflict - escaleren. 

Consumenten in Europa en de VS houden de binnenlandse vraag op peil, arbeidsmarkten staan er goed voor en het consumentenvertrouwen is hoog. Maar, zo schrijft de bank, tegenover deze positieve ontwikkelingen staat nog steeds een groeivertraging van de wereldeconomie.

ABN Amro MeesPierson denkt dat die gedurende de eerste helft van dit jaar aanhoudt en dat de economische groei pas in de tweede helft van 2019 weer aan kracht zal winnen.

Olieprijzen zijn hersteld

ABN Amro MeesPierson is verder positief over grondstoffen: "De olieprijzen zijn hersteld en er heerst optimisme over de handel en de impact van productieverlagingen. Daarnaast kunnen de Amerikaanse sancties tegen Venezuela en Iran een gunstig effect hebben op de olieprijs."

Tot slot blijft de wereldeconomie groeien waardoor de vraag naar energie in de vorm van olie blijft toenemen. De private bank geeft op regionaal niveau de voorkeur aan opkomende markten, zowel voor de obligatie- als aandelenportefeuilles.

Binnen de algehele vermogensverdeling blijven zij negatief over obligaties; binnen deze beleggingscategorie is de positie in Italiaans staatspapier recent wat afgebouwd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus