Nieuws

Nieuw! Passief beleggen in hedgefondsen

Beleggers hadden nog niet de mogelijkheid passief de hedgefondsmarkt te volgen. Aberdeen Standard Investments heeft daar iets op gevonden. De vermogensbeheerder verwacht dat de categorie alternatieve beleggingen de nieuwe passieve groeimarkt wordt.

Aberdeen Standard Investments (ASI) lanceert een bijzonder beleggingsproduct. Het nieuwe product komt volgens ASI tegemoet aan de behoefte van institutionele beleggers om een deel van hun portefeuille in te richten met hedgefondsstrategieën, maar die zelf niet over de middelen of expertise beschikken om de juiste hedgefondsen te kiezen.

ASI biedt daarom de eerste passieve optie aan: ASI HFRI-I Liquid Alternative UCITS. Dat belegt in meer dan 140 hedgefondsen. Het is een afspiegeling van de HFRI-I Liquid Alternative UCITS Index die een blootstelling heeft aan verschillende hedgefondsstrategieën, zoals macro-, relative value- event driven- en long/short-strategieën. Institutionele beleggers hebben inmiddels al 150 miljoen dollar toegezegd.

Enorme groeimarkt

Volgens een recent rapport van EuroHedge vertegenwoordigen institutionele beleggers momenteel 59% van de hedgefondsmarkt van in totaal 3,6 biljoen euro. Ondanks de enorme omvang van deze sector bestond er voor beleggers tot dusverre geen passieve optie.

ASI twijfelt er niet aan dat de aanbieders van passieve producten zich de komende jaren zullen storten op de diverse markt van alternatieve beleggingen.

Russell Barlow, Global Head of Alternative Investment Strategies, licht toe: "De risico-rendementskenmerken van hedgefondsstrategieën spreken institutionele beleggers aan die hun portefeuilles willen diversifiëren en aan specifieke financiële doelstellingen willen voldoen. Zo zijn onze klanten op zoek naar verschillende manieren om in hedgefondsen te kunnen beleggen. Passief is nu een van de opties die wij aanbieden."

Lees ook: De hardnekkige populariteit van hedgefondsen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus