Nieuws

BNY Mellon lanceert duurzaam obligatiefonds

Het BNY Mellon Sustainable Global Dynamic Bond Fund zal beheerd worden door Newton IM.

Het fonds is een actief beheerde, dynamische, wereldwijde obligatieportefeuille zonder restricties, die uitsluitend belegt in posities die voldoen aan de duurzaamheidscriteria van Newton IM.

De prestaties van het fonds zullen, vóór de aftrek van kosten, worden gemeten tegen cash (1-maands EURIBOR) +2% per jaar gedurende een periode van vijf jaar.

Het fonds wordt beheerd door Paul Brain, Scott Freedman, Martin Chambers, Trevor Holder en Carl Shepherd en zal beleggen in een breed scala aan vastrentende waarden waaronder staatsobligaties, kredietwaardige bedrijfsobligaties, high yield-bedrijfsobligaties en staatschuld van opkomende landen.

Duurzaam beleggingsproces

Alle posities in het fonds worden geselecteerd in overeenstemming met het duurzame beleggingsproces van Newton IM. Het wordt beschikbaar voor beleggers in het VK, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België, Oostenrijk, Denemarken, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Finland, Nederland en Luxemburg.

Newton IM beheert 2,9 miljard euro op een duurzame of ethische basis (per 31 december 2018).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen