Nieuws

Amerikaanse recessie eind 2021

Meer dan drie kwart van de Amerikaanse bedrijfseconomen verwacht dat de Amerikaanse economie eind 2021 in recessie raakt.

De rest van de ondervraagden verwacht pas na 2021 een recessie of had er geen mening over. Het onderzoek is gehouden onder 300 respondenten.

Aan de andere kant verwacht een meederheid ook dat de Federal Reserve de rente nog een of twee keer gaat verhogen dit jaar, zo blijkt uit de halfjaarlijkse enquête van de National Association for Business Economics. De markt verwacht geen renteverhogingen van de Fed meer dit jaar. 

De bedrijfseconomen blijven zich zorgen maken om de politieke beslissingen van Donald Trump. Zo'n 36% van hen verwacht dat als de handelstarieven op dit niveau blijven, het bbp met 25 basispunten gedrukt wordt. 

26% verwacht dat het negatieve effect op het bbp 50 basispunten zal zijn en 15% van de ondervraagden denkt dat het negatieve effect meer dan 50 basispunten zal zijn, aldus Bloomberg

 

 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?