Nieuws

Philippe Mol directeur bij Wealth Management Partners

Per 1 maart 2019 zal Philippe Mol (52) toetreden tot de directie van Wealth Management Partners (WMP).

Mol genoot zijn opleiding bij MeesPierson gedurende 14 jaar in binnen- en buitenland. Als partner bij Kempen & Co was hij vervolgens verantwoordelijk voor het particuliere vermogensbeheer om vervolgens CEO te worden van UBS Bank Nederland. De afgelopen 5 jaar was Mol directeur Private Office bij Van Lanschot.

Philippe Mol
Philippe Mol

WMP zegt het directieteam met de komst van Mol te versterken met een zeer ervaren en verbindende kracht met langjarige kennis van de markt van particulier vermogensbeheer, vermogensadvies en wealth management. "Tevens heeft hij voor WMP relevante ervaring opgedaan op het gebied van integratie van overnames." Dat laatste komt van pas, want WMP kwam op 21 december jl overeen om de Nederlandse activiteiten van Julius Baer over te nemen.

WMP is in 2004 opgericht en heeft kantoren in Amstelveen en Zürich. Na de overname van Julias Baer Netherlands (voorzien in juli 2019) heeft WMP ruim 3 miljard euro onder beheer en meer dan 45 professionals in dienst. WMP onderscheidt zich naar eigen zeggen door 100% onafhankelijkheid, 100% specialisatie in vermogensbeheer en 100% partnerschap.

De benoeming van Philippe Mol tot statutair directeur van WMP is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen