Nieuws

Chinese tech ondergewaardeerd

Na de marktcorrectie in 2018 behoren Chinese A-aandelen misschien wel tot de meest kansrijke beleggingen ter wereld, aldus Kevin Chen, CIO van Invesco Great Wall. Vooral techaandelen zijn volgens hem koopwaardig.

Correcties bieden kansen, dus ook de Chinese beursval van 2018. Volgens Kevin Chen, CIO van vermogensbeheerder Invesco Great Wall, zijn vooral Chinese consumenten- en techaandelen koopwaardig. Dat schrijft hij in een artikel met de lange titel: China A-share market to thrive on economic growth and market improvements.

Chen: "Deze bedrijven vertegenwoordigen ook een steeds groter deel van Chinese A-aandelen indices. Waar in 2007, de CSI 300 benchmark nog maar voor 18,4% uit dit soort aandelen bestond, was dit in 2017 al gestegen tot 35,3%."

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Chinese tweedeling

Beleggers die in de nieuwe opkomende Chinese sectoren hun geld belegden, waren tussen 2007 en 2017 spekkoper met een rendement 103%.

Ter vergelijking, oude economie-aandelen, zoals de grondstoffen- en industriesector, boekten over dezelfde periode een negatief rendement van 29%. Chen verwacht dat deze Chinese tweedeling de komende jaren verder verdiept.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

"Het wordt voor beleggers medio 2019 ook makkelijker om te profiteren van ontwikkelingen in de Chinese technologiesector. De Chinese tegenhanger van de Nasdaq wordt dan namelijk gelanceerd op de beurs van Shanghai. Ook hebben meerdere grote indexbouwers aangekondigd Chinese A-aandelen toe te voegen aan hun aandelenindices."

Regulering

Chen noemt echter ook een paar risico’s. "Het toe- en uittreden tot de Chinese aandelenbeurzen wordt gereguleerd, waardoor sommige succesvolle bedrijven zich niet op de A-aandelenmarkt kunnen vestigen."

Aan de andere kant voert Beijing veel nieuwe regelgeving door die gunstig is op de lange termijn, maar tijdens de implementatieperiode voor extra volatiliteit kan zorgen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen