Nieuws

Martin van Rijn voorzitter RvT AFM

Martin van Rijn is door de minister van Financiën benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van de Autoriteit Financiële Markten.

De benoeming gaat in per 24 mei 2019 en is voor een periode van vier jaar. Van Rijn volgt hiermee Paul Rosenmöller op, die zich verkiesbaar heeft gesteld voor de Eerste Kamer. Daarnaast treedt Wendy de Jong per 15 februari toe als nieuw lid van de rvt.

Martin van Rijn is sinds 1 februari 2018 lid van de rvt van de AFM. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep, de grootste niet-academische ziekenhuisgroep van Nederland.

Tussen 2012 en 2017 was hij staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en daarvoor CEO van pensioenuitvoerder PGGM.

Wendy de Jong treedt met ingang van 15 februari 2019 tot de raad. Zij is sinds 2014 partner bij GovernanceQ, een adviesbureau gericht op governance bij bestuur en toezicht van ondernemingen en semi-publieke instellingen.

Ze is jurist en bedrijfseconoom en heeft met voorgaande functies meer dan twintig jaar ervaring in de financiële sector.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen