Nieuws

Brexitblog: May gaat het toch proberen

Vanmiddag begint een nieuwe ronde Brexitstemmen in het Britse parlement. May wil toch opnieuw onderhandelen over de Noord-Ierse grens.

 

"Against that backdrop, the pound has become a hostage to Tuesday’s parliamentary votes, fluctuating wildly but stuck well below the highs achieved last week," aldus JR Zhou, Market Analyst bij Infinox. 

De Duitse minister van Justitie zei vanmorgen dat heronderhandelen van de gemaakte afspraken tussen het VK en Europa niet mogelijk is. 

Katarina Barley - die volgens AP zelf half Brits is - zei erbij dat Europa best wil nadenken over uitstel van Brexit, maar dat het VK dan wel moet komen met een goed plan.

En over dat goede plan wordt vandaag in het Britse parlement weer gestemd. Vanmiddag komen de amendementen aan bod, vanavond om 20 uur CET wordt er gestemd.

Paar maanden uitstel? 

Het belangrijkste punt op de agenda is het Cooper-Boles-amendement. Als dit wordt aangenomen, zal de Brexit enkele maanden en mogelijk tot het eind van het jaar worden uitgesteld.

De economische schok van een harde Brexit over twee maanden is dan van tafel, mits Europa het plan dus goed genoeg vindt om over uitstel te praten. May zelf zegt overigens niet voor uitstel te zijn.

Een ander belangrijk amendement gaat over de Brits-Ierse grens. De parlementsleden willen een alternatief voor de bestaande plannen en dat May over de backstop gaat heronderhandelen met Brussel. 

Maar er is wel eten

Tot slot is er ook een amendement dat een no-deal Brexit wil tegenhouden, het zogenomende Spelman-amendement.

Nog even voor de duidelijkheid. Dit zijn alle meningen over Brexit op een rij: 

Brexitmeningen

Beleggers hebben ondertussen allang het vertrouwen in een goede afhandeling verloren. 

Maar over 2 maanden moet er wel eten zijn (serious?).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen