Nieuws

2018 slechtste jaar ooit voor hedgefondsmanager David Einhorn

-34%, dat is het 2018-rendement van hedgefondsmanager David Einhorn van Greenlight Capital. Beleggers hebben massaal hun geld weggehaald.

Halverwege vorig jaar zat er nog 5,5 miljard dollar in het fonds van Einhorn. Deze week was daar nog maar 2,5 miljard dollar van over, vertelde hij zijn klanten zelf deze week op een beleggersmeeting in New York. 

2018 was dan ook het slechtste jaar ooit voor de beroemde hedgefondsmanager, die zijn fonds al sinds 2006 runt. Einhorn moest naar zijn klanten terug met een min van 34%. Einhorn heeft dan ook wat aan de knoppen van zijn portefeuile gedraaid. Hij heeft Bayer, Mylan en Perrigo verkocht. Ook aandelen Apple gingen eruit. 

Aan de andere kant zit hij long in aandelen zoals GM, Brighthouse Financial, AerCap, CONSOL CoalResources, Green Brick Partners, Germany's Deutsche Pfandbriefbank en in goud. 

Boven de wet

Hij blijft short Tesla. Einhorn noemt het businessmodel van Tesla een Lehman Brothers in waiting. Hij vindt het belachelijk dat Musk is weggekomen met alleen een boete van de SEC en vindt dat de man boven de wet staat (en niet zou moeten staan natuurlijk). 

Door de flinke uitstroom van geld, gaat het fonds wel weer open voor nieuwe klanten. Einhorn is met een vermogen van 2,5 miljard dollar niet meer zo bang is te snel te groot te groeien.

Houd u even in gedachten dat zijn fonds vier jaar geleden nog tien miljard dollar groot was. Hij heeft een hoop beleggers dus boos weggejaagd.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Riskmanagement