Nieuws

Meer overnames en meer ontslagen in de sector

Het slechte vierde kwartaal 2018 zorgt voor ontslagen bij Amerikaanse en Britse assetmanagers. De kans op fusies en overnames neemt ook toe.

De Amerikaanse assetmanagers BlackRock en State Street hebben deze maand al aangegeven banen te schrappen, aldus Reuters.

Na het slechte vierde kwartaal van 2018  - beleggers haalden voor 168 miljard dollar weg uit beleggingsfondsen - kijken assetmanagers eerst intern om kosten te besparen, aldus een analist. De steeds maar oplopende beurskoersen zorgden voor uitstel van executie. Immers de inkomsten van assetmanagers daalden de afgelopen jaren over een breed vlak.

Dat ze eerder weinig aan kostenbesparingen hebben moeten doen, kwam alleen maar door het gunstige marktsentiment. 

 

geldstroom beleggingsfondsen q4 2018

Overnames op komst

Magere tijden zullen er ook voor zorgen dat assetmanagers weer meer naar elkaar gaan kijken? Wie is een interessante partij om over te nemen? Wie heeft de diepste zakken?

Door fusies en overnames kan er mogelijk ook weer op personeelskosten bespaard worden. En mogelijk ook op kosten voor compliance en technology, die door nieuwe regelgeving de afgelopen jaar behoorlijk de pan zijn uitgerezen. 

Vorig jaar werden er 915 deals gesloten ter waarde van 50 miljard dollar, twee derde meer dan in 2017, aldus Reuters. Als de marktomstandigheden gelijk blijven of verslechteren voor assetmanagers, zet die trend dit jaar zeker door.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen