Nieuws

Andrew Formica nieuwe CEO van Jupiter

Maarten Slendebroek, de CEO van Jupiter AM, zal in maart aftreden. Met de benoeming van Formica, waarvoor nog wel goedkeuring is vereist van de Britse toezichthouders, kiest Jupiter voor een man met ervaring en daadkracht, die - ook niet onbelangrijk - nog vrij was.

Slendebroek (kleine foto), die vijf jaar leiding heeft gegeven aan Jupiter AM, en die beschikt over een Nederlands en Zweeds paspoort, zal tot 1 mei aanblijven om voor een soepele transitie te zorgen.


Maarten Slendebroek van Jupiter AM

Formica verliet Janus Henderson in de zomer van 2018, nadat de gefuseerde vermogensbeheerder ervoor koos om een einde te maken aan twee kapiteins op een schip. Vanaf juni 2017 bestuurden Formica (van het Britse Henderson) en Dick Weil (van het Amerikaanse Janus) samen het net gevormde fusiebedrijf. Janus Henderson koos een jaar later voor Weil, waarna Formica mocht uitzien naar nieuwe uitdagingen.

Eind 2018 nam Formica zitting in de adviesraad van family office Artorius. Het is nog niet bekend of hij deze functie zal combineren met zijn aanstaande ceo-schap bij Jupiter.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen