Nieuws

Edith Siermann maakt overstap naar NN IP

Edith Siermann, jarenlang het obligatieboegbeeld van Robeco, is gisteren begonnen als hoofd van Fixed Income Solutions & Responsible Investing bij NN Investment Partners.

Sinds afgelopen maandag werkt Edith Siermann voor NN IP. Zij is begonnen als hoofd Fixed Income Solutions en Responsible Investing. Siermann valt direct onder Chief Investment Officer Valentijn van Nieuwenhuijzen en werkt op het kantoor van NN IP in Den Haag.

Aan ervaring geen gebrek. Siermann is al meer dan 25 jaar actief als vermogensbeheerder. Zij komt over van de Nederlandsche Bank (DNB), waar zij sinds september 2017 als Chief Investment Officer verantwoordelijk was voor het beheer van de reserves van de centrale bank, die in zowel aandelen als vastrentende waarden zijn belegd.

Ook stimuleerde zij als lid van de Corporate Social Responsibility-commissie van DNB de integratie van duurzaamheid in de kernactiviteiten van de nationale centrale bank.

Zelfde werk, nieuwe werkgever

Voorafgaand aan haar werkzaamheden voor DNB werkte Siermann lange tijd bij Robeco. Zij was sinds 2000 hoofd obligaties. Daarnaast coördineerde zij vanaf 2010 de activiteiten van Robeco op het gebied van verantwoord beleggen.

Bij NN IP zal Siermann zich richten op de ontwikkeling van verantwoord beleggen binnen vastrentende waarden. Siermann studeerde Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?