Nieuws

Han Dieperink niet langer CIO van Rabobank

Han Dieperink, sinds 2009 CIO van Rabobank, heeft zijn functie per 1 januari neergelegd. "Na 10 jaar Utrecht wil ik weer eens terug naar Amsterdam."

Han Dieperink is sinds 1 janurai jl niet langer de Chief Investment Officer van Rabobank. "Na een lange carrière bij Rabobank, waaronder ook een periode bij Schretlen & Co, hebben Rabobank en Han Dieperink in goed overleg besloten om uit elkaar te gaan," zo begint het persbericht dat het vertrek van Dieperink toelicht.

Dieperink was sinds 2009 CIO van Rabobank, eerst voor de private bank, toen voor retail en private banking samen, en ten slotte voor de hele Rabobank Groep.

Rabobank dankt Dieperink voor zijn diensten. "Als Chief Investment Officer heeft Han een grote bijdrage geleverd aan de professionalisering van het vermogensbeheer binnen Rabobank. Tevens heeft hij Rabobank op deskundige wijze vertegenwoordigd tijdens zijn publieke optredens."

Han Dieperink
Han Diepering

Opvolgingskwestie

Wie Dieperink gaat opvolgen is nog ongewist. Rabobank heeft inmiddels wel Taoufik Boussebaa benoemd tot hoofd Strategie & Communicatie op de afdeling Beleggingscompetence. "In zijn nieuwe rol wordt Taoufik, samen met zijn team, verantwoordelijk voor de beleggingsstrategie en het beleggingsbeleid voor onze klanten in de verschillende beleggingsconcepten. Taoufik zal Rabobank ook vertegenwoordigen in de media met betrekking tot het beleggingsbeleid."

Ook Rishma Moennasing heeft aan de carrièrestap van Dieperink een leuke promotie te danken. De senior fondsanalist is benoemd tot hoofd Fondsselectie & Duurzaamheid. Het Rabo-persbericht meldt hierover: "Rishma zal samen met haar team de fondsselectie verder professionaliseren en tevens de verduurzaming van het beleggingsbeleid en de communicatie hierover doorontwikkelen."

Zowel Boussebaa als Moenassing zullen rapporteren aan Bert van den Broek, hoofd Beleggingscompetence."

Amsterdam trekt

Maar wat is het verhaal van Dieperink? Dit schreef hij vanochtend aan redacteur Rob Stallinga: "Het klopt dat ik per 1 januari niet langer actief ben als CIO bij de bank. Voorlopig ben ik nog wel in dienst. Het enige wat ik verder nog kan vertellen is dat ik mij aan het oriënteren ben op iets nieuws in de financiële wereld. Na 10 jaar Utrecht wil ik weer eens terug naar Amsterdam."

Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

    Alternatieve beleggingen