Nieuws

Must read: Kopen of wegrennen?

Plus: 2019 wordt toch beter, lange rente blijft laag, EMD kan nog goedkoper, aandelen desondanks favoriet, en méér.

Wat doet de Fed in 2019?
De markt weet het even niet meer.

Het gemiddelde rendement bestaat wel/niet
Robeco's Jeroen Blokland over de Dow Jones sinds 1900. Het gemiddelde rendement bedraagt sindsdien 7,3% per jaar, maar wat moet je daar als belegger mee als je net een zwaar verlies voor de kiezen hebt gekregen?

Schroders: Beursjaar 2019 wordt beter dan 2018
Ceo Peter Harrison van Schroders is ondanks de valse start van dit beursjaar helemaal niet zo negatief over 2019. "Terugkijkend blijken de waarderingen afgelopen jaar gewoon te optimistisch te zijn geweest, waardoor markten kwetsbaar waren voor slecht nieuws."

De gevaarlijke 3% is weer ver weg

Het blijft niet bij Apple alleen
Het Witte Huis heeft er geen problemen mee dat Amerikaanse bedrijven die zaken doen met China (tijdelijk) grote verliezen maken. De redenering: Hoe groter de pijn voor China, hoe sterker de Amerikaanse onderhandelingspositie in het huidige handelsconflict. Is dat logisch?

De lange rente gaat pas in 2020 omhoog,
maar de euro sterkt dit jaar al aan.

Hoe slim is het om Buffett te volgen?
Janneke Willemse praat u bij in een filmpje.

Gaat EMD in de rebound?
De huidige yields bieden langetermijnbeleggers een aantrekkelijk instapmoment voor obligaties uit de opkomende landen. De fundamentele kerncijfers blijven gunstig, ondanks de tegenwind op korte tot middellange termijn, aldus Federico Kaune, hoofd Emerging Markets Fixed Income bij UBS AM.

Wegrennen of kopen?
Dit zijn de 11 belangrijke vragen die een belegger zichzelf moet stellen als er weer eens, zoals nu, een beursstorm opsteekt.

Aandelen blijven in 2019 desondanks een beetje favoriet
"We hebben ze ook naar hun favoriete 2019 aandelen gevraagd. Boven aan de lijst met verwachte toppers staan Galapagos en ASML. Galapagos was dat vorig jaar ook al, en het aandeel steeg toen 2%. Het minst favoriete aandeel voor 2019 is Altice."

Einde QE maakt aandelen nog 10% goedkoper
De beëindiging van het opkoopbeleid door centrale banken leidt waarschijnlijk tot een 10% lagere waardering van aandelen wereldwijd, concludeert hoofdstrateeg Luca Paolini van Pictet AM. De samenhang tussen de wereldwijde liquiditeit en gemiddelde k/w is frappant.

Eindelijk weer eens goed nieuws voor de bouwsector

Liever impopulaire aandelen
Het kan lonen om gevallen engelen op te raken, betoogt columnist Mark Hulbert van Marketwatch.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen