Nieuws

Kempen lanceert beursgenoteerd infrastructuurfonds

Sinds vandaag is het Kempen (Lux) Global Listed Infrastructure Fund in Nederland te koop. Kempen is volgens Morningstar de eerste Nederlandse beheerder met een fonds dat wereldwijd belegt in beursgenoteerde bedrijven die infrastructuur beheren of bezitten.

De beursgenoteerde ondernemingen die voor het nieuwe fonds van Kempen Capital Management worden geselecteerd leveren essentiële diensten aan de maatschappij, zoals (tol)wegen, (lucht)havens en satellieten.

Infrastructuur biedt beleggers stabiele en voorspelbare kasstromen, vaak met inflatiecompensatie. De hoge toetredingsbarrières en monopolie-achtige positie van de ondernemingen hebben een positieve invloed op de risico-rendementsverhouding, aldus Kempen.

Thomas van der Meij, senior portfoliomanager bij Kempen: "Uit onderzoek blijkt dat 75% van de infrastructuur in 2050, nu nog niet gebouwd is. Wij verwachten dat de financiering hiervan steeds vaker door private investeerders gedaan wordt, en dat real assets, inclusief infrastructuur, een dominantere positie in de beleggingsportefeuilles krijgen, zeker gezien de huidige lage rente-omgeving en de diversificatievoordelen"

Lees ook: Infrastructuur is prijzig, maar niet te duur

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus