Nieuws

UBS AM lanceert nieuw Global Climate Aware Fonds

Het fonds belegt wereldwijd in mid- en largecap aandelen die het beste gepositioneerd zijn om op de langere termijn voordeel te halen van de transitie naar een koolstofarme wereldeconomie.

UBS Asset Management heeft het UBS CCF (IE) Global Climate Aware UCITS Fonds gelanceerd. Dit tax transparant fund (TTF) komt volgens UBS AM tegemoet aan de groeiende vraag van institutionele beleggers naar producten die beleggingsdoelstellingen toetsen op het gebied van klimaatverandering. Het fonds wordt gevestigd in Ierland en heeft een Common Contractual Fund (CCF)-structuur.

Het nieuwe klimaatfonds volgt op de succesvolle lancering van het UBS Life Climate Aware World Equity Fund in het Verenigd Koninkrijk in februari 2017, dat momenteel al rond de 814 miljoen euro in beheer heeft.

Positieve klimaatbijdrage

Het nieuwe gelanceerde fonds combineert op een kostenefficiënte wijze rules based- beleggingsstrategieën om een hogere weging in de portefeuille te geven aan bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de beperking van de klimaatverandering en aan het terugdringen van fossiele brandstoffen.

De strategie moet meehelpen om de wereldwijde opwarming onder de twee graden te houden, zoals afgesproken in het Akkoord van Parijs over klimaatverandering. Het fonds belegt wereldwijd in mid- en largecap aandelen die beter gepositioneerd zijn om op de langere termijn voordeel te halen bij de transitie naar een koolstofarme wereldeconomie

U vraagt, wij draaien

Ian Ashment, Head of Systematic & Index Investments bij UBS AM: “UBS Asset Management wil voorop lopen in duurzaamheid. Klanten houden bij hun beleggingen steeds meer rekening met beschouwingen op vlak van milieu, sociaal beleid en governance."

Fekko Ebbens, Head of Institutional Client Coverage: “Het is vandaag eerder de norm dan de uitzondering dat klanten ons vragen om beleggingsproducten die rekening houden met een reeks ESG-beschouwingen. Toezichthouders en overheden werken momenteel ook standaarden en voorschriften uit voor duurzaam beleggen."

Michael Baldinger, Head of Sustainable & Impact Investing: “Bij UBS geloven we dat een pro-actief engagement met bedrijven productiever is dan een blind uitsluitingsbeleid. Op deze manier spelen we een actieve rol in de nodige processen om tot effectieve en langdurende oplossingen te komen.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus