Nieuws

Sjef Pieters naar KraneShares

Sjef Pieters gaat als Hoofd Sales in Europa ETF's verkopen voor het Amerikaans-Chinese huis KraneShares.

KraneShares, een van oorsprong Amerikaanse aanbieder van China-ETF's met inmiddels een Chinese meerderheidsaandeelhouder, komt de Europese markt op.

Sjef Pieters, voorheen werkzaam voor Source (nu van Invesco) start namens KraneShares met de verkoop van UCITS-ETF's. Pieters gaat zijn tijd verdelen tussen Nederland en Londen, waar een kantoor komt. 

Alle twaalf ETF's die de vermogensbeheerder nu (in de VS) aanbiedt, zijn gebaseerd op verschillende Chinese indices, reguliere aandelenindices, maar ook gespecialiseerde indices zoals een infrastructuurindex. "De opening van de markt in China gaat met horten en stoten, maar investeren in China is fascinerend," aldus Pieters. 

"Nu valt China nog onder emerging markets, maar het zou me niets verbazen als het straks, net als Japan, een aparte allocatie is in portefeuilles van beleggers."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus