Nieuws

Negen carrièretips van vrouwen in de financiële sector

Maandag begint de voorronde van de verkiezing van de Dutch Investment Influentials 2018. Vanaf nu met extra veel dames. Maar hoe handhaven zij zich in deze mannenwereld? Tips van experts.

Hoe wordt ik een rat? Dat boek geeft nog steeds een goed inzicht in politieke spelletjes bij bedrijven en hoe daaraan mee te doen of daarvan te profiteren. Mooi, maar de meeste dames willen helemaal niet zo'n gehaaide gladjanus zijn. Werkt doorgaans trouwens ook alleen op korte termijn. 

Maar als de tips van de rat geen goede tips zijn, wat dan wel?  The Atlantic heeft negen carrièretips van topvrouwen van Morgan Stanley op een rij gezet. 

 1. Zeg niet ja op alles - Typisch vrouwending om alles te willen doen en overal goed in te willen zijn. Helemaal niet nodig. 
 2. Zeg nooit sorry om wie je bent. Mannen doen dat ook niet, die hebben genoeg zelfvertrouwen. 
 3. Heb een drook, doel en passie. Zonder doel, bereik je nooit iets. 
 4. Geef je fouten toe. 
 5. Wees transparant en eerlijk. Wees geen rat dus. 
 6. Zorg voor een breed netwerk, ook buiten je bedrijf.
 7. Zorg voor een mentor. Profiteer van de ervaringen van anderen.  
 8. Behoud je gevoel voor humor. Misschien moet dit wel tip 1 zijn. 
 9. Werk hard en neem risico's. Dat laatste is soms lastig voor vrouwen, die nemen niet graag risico's. Daarom zijn ze (op lange termijn) wel betere beleggers dan mannen. Ze vermijden risico, plannen beter en gaan voor de lange termijn. Dit is wetenschappelijk bewezen overigens. 

In de financiële sector is slechts 15% vrouw, maar dat zijn niet de minste. Denk aan Angelien Kemna, Mary Pieterse-Bloem of Merel van Vroonhoven. Zij doen ook mee met de verkiezing van de meest invloedrijke beleggingsprofessional in Nederland. 

Stem dan vanaf maandag op uw favoriete Dutch Investment Influential. En dat mag een vrouw of een man zijn. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

  Assetallocatie