Nieuws

Volume groene obligaties verdubbeld

De overheid en het bedrijfsleven hebben in het derde kwartaal van 2018 voor een bedrag van 1712 miljard euro aan obligaties uitstaan. Ruim 20 miljard euro daarvan betreft groene obligaties, aldus DNB.

Sinds begin 2017 is het uitstaande volume van dit soort obligaties in Nederland verdubbeld, berekende de centrale bank.

"Groene obligaties geven beleggers de mogelijkheid financieel te participeren in duurzame investeringsprojecten. Op dit moment maken in Nederland twaalf bedrijven van dit financieringsinstrument gebruik. Het gaat naast Nederlandse banken en elektriciteitsmaatschappijen om hier gevestigde financiële holdings van buitenlandse elektriciteitsmaatschappijen."

Sommige bedrijven hebben slechts één groene obligatie uitstaan, andere meerdere obligaties. In totaal 35 obligaties van Nederlandse bedrijven hebben nu het label groen gekregen. Er heeft zich ook al een nieuwe speler gemeld, aldus DNB. Het Agentschap van Financiën kondigde onlangs aan volgend jaar namens de Nederlandse Staat een groene obligatie in de markt te zetten.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen