Nieuws

VS: Hogere winsten, dus lagere koersen

Tachtig procent van de Amerikaanse bedrijven heeft het voorbije kwartaal meer winst geboekt dan verwacht. Toch daalde de S&P 500 vorige week met 8 procent. Het verbaast DWS niets.

Bedrijfsresultaten die beter zijn dan verwacht: logischerwijs zou dat zich ook moeten vertalen in stijgende aandelenkoersen. Niet dus. Het verbaast de Duitse vermogensbeheerder DWS niet. De koersreactie van de S&P 500 tijdens de eerste vier weken van het resultatenseizoen bleek in de afgelopen vijf jaar namelijk niet gecorreleerd met de zgenaamde beat ratio, de mate waarin bedrijven de verwachtingen hebben overtroffen.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Volgens DWS zegt de beat ratio dan ook niet zoveel. De afwezigheid van de correlatie is volgens DWS het gevolg van het succesvol managen van verwachtingen en het neerwaarts bijsturen van de prognoses van analisten in de aanloop naar het resultatenseizoen.

Overigens vindt DWS de recente verliezen van de S&P 500 overdreven. Het houdt vast aan de prognose dat de S&P 500 tegen september 2019 op 3.000 punten zal staan. Dat is ca. 15% hoger dan deze grote Amerikaanse index nu staat. DWS verwacht dat de markten zenuwachtig blijven in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen volgende week dinsdag.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus