Nieuws

Groei is de factor van 2018

Welke factor doet het dit jaar het beste? ETF.com zette factor-ETF's op een rijtje en de fatcor groei steekt er met kop en schouders boven uit.

Gemiddeld is het rendement op groei-ETF's in 2018 zo'n 10%. En dan maakt het niet uit of het large-, mid- of smallcap groei-aandelen zijn. 

Dit is het lijstje dat ETF.com heeft samengesteld. Natuurlijk zijn dit dollar-ETF's, dus het rendement van de Europese varianten zal iets afwijken. 

beste factor ETF's van

Opvallend is dat een pure growth-ETF het lijstje aanvoert. Meestal zijn die niet zo populair bij beleggers omdat ze verder kunnen afwijken van de index dan de reguliere (S&P 500) groei-ETF's. Maar niet terecht dus, die impopulariteit dit jaar. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus