Nieuws

Wouter Sturkenboom naar Northern Trust

Northern Trust Asset Management heeft Wouter Sturkenboom benoemd tot Chief Investment Strategist voor Europa, Midden-Oosten en Pacific-Azië.

In deze nieuw gecreëerde functie zal Sturkenboom de wereldwijde beleggingsstrategie van Northern Trust AM ontwerpen, implementeren en communiceren.

Hij wordt daarnaast verantwoordelijk voor het ontwikkelen van tactische en strategische beleggingsstrategieën en het ondersteunen van de multi-asset class-initiatieven wereldwijd.

Sturkenboom heeft recent zes jaar gewerkt bij Russell Investments, als beleggingsstrateeg, eerst in Londen en vervolgens in New York. Daar was hij verantwoordelijk voor de huisvisie op EMEA, inclusief de economische- en de marktanalyse. Verder ondersteunde hij het multi-asset team in het nemen van beslissingen betreffende de allocatie over de verschillende beleggingscategorieën.

Daarvoor werkte Sturkenboom zes jaar in Amsterdam, waar hij een senior beleggingsstrateeg was bij Kempen Capital Management.

Sturkenboom is een gecertificeerde Chartered Financial Analyst en een gecertificeerde Chartered Alternative Financial Analyst. Hij heeft een MA in international affairs van de George Washington University en een MS in internationale economie van de Universiteit van Maastricht.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Riskmanagement