Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Nieuws

Succesvolle lancering nieuwe Communication Services sector-ETF

Hoewel de nieuwe sectorindeling pas recent is doorgevoerd, is al meer dan 2,5 miljard Amerikaanse dollar belegd in de nieuwe SPDR Communication Services sector-ETF’s.

Per 24 september 2018 is de Communication Services Sector in het leven geroepen door indexaanbieder S&P.

MSCI zal de wijzigingen daarentegen pas per 3 december 2018 doorvoeren. De nieuwe sectorindeling is de grootste verandering sinds de introductie van de Global Industry Classification Standard (GICS) negentien jaar geleden.

Lees ook: S&P en MSCI gaan op de schop: Vijf gevolgen voor beleggers 

Vooruitlopend op de nieuwe sectorindeling lanceerde State Street SPDR ETF’s in zowel de VS als Europa een ETF die toegang biedt tot de nieuwe Communication Services sector.

De op de Amerikaanse beurs verhandelde ETF bestaat nu bijna vier maanden en de op Euronext verhandelde UCITS-variant is halverwege augustus gelanceerd. Deze laatste is vanaf 31 augustus 2018 ook op Euronext Amsterdam genoteerd.

Traditionele telecombedrijven en nieuwe communicatiebedrijven

Met een instroom van meer dan 2,5 miljard dollar in de eerste maanden, kijkt SPDR ETF’s terug op een succesvolle lancering.

Philippe Roset van State Street SPDR ETF’s reageert: “De enorme instroom in deze nieuwe sector-ETF’s toont aan dat beleggers de aanpassingen van de sectorverdeling en de nieuwe Communication Services Sector goed ontvangen. Het is voor ons ook de bevestiging dat beleggers ons goed weten te vinden voor hun sectorbeleggingen.”

De nieuwe Communication Services Sector is opgebouwd uit traditionele telecombedrijven en uit de nieuwe communicatiebedrijven, zoals Facebook, Google en Netflix. Onderstaand een volledig overzicht van de samenstelling van de nieuwe S&P 500 Communication Services-sector:

Sectorbeleggen SPDR ETF's

De verwachting is dat de nieuwe sector na luxegoederen en energie de hoogste groeiverwachtingen heeft ten opzichte van de overige sectoren.

Sectorbeleggen SPDR ETF's

Lees ook: Nieuwe communicatiesector biedt meer groeiopties

Powerhouse of sectors

Op de website van SPDR ETF’s vindt u het uitgebreide research rapport GICS Rebooted: een nieuwe sector voor moderne communicatie

State Street SPDR ETF’s publiceert regelmatig interessante artikelen over sectorbeleggen. U vindt alle recente informatie terug op de website. 

Van 8 tot en met 12 oktober vindt u de SPDR Sector-ETF-special op IEXProfs, met iedere dag nieuwe, interessante artikelen op het gebied van sectorbeleggen.

Onderdeel van de special is het gratis webinar. Schrijf u hier in.

Hierin legt Philippe Roset, hoofd van SPDR ETF’s Nederland, uit waarom sectorbeleggen interessant is, gaat hij in op de voordelen van beleggen via sector-ETF’s en deelt hij zijn favoriete sectoren voor Q4 2018.

Lees meer

De impact van het coronavirus