Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Nieuws

De sectorfavorieten van SPDR ETF’s

Op maandbasis publiceren de experts van State Street - SPDR ETF’s een overzicht van de ontwikkelingen op sectorgebied. Dit maandelijkse rapport heet het Sector Dashboard.

Het sectordashboard geeft inzicht in de in- en uitstroom in sector-ETF’s. Dit wordt gedaan voor zowel sector-ETF’s die in de VS verhandeld worden, als voor die in Europa verhandeld worden.

In het meest recente Sector Dashboard viel de sterke instroom in gezondheidszorg-ETF’s op. Dit gold in de maand augustus voor zowel Amerika als Europa, met een totale instroom van 2,8 miljard dollar.

De energiesector viel juist in negatieve zin op, want dit was de sector waar het meeste geld uitstroomde in beide regio’s, in totaal -1,4 miljard dollar.

Sector dashboard SPDR ETF's

Gezondheidszorgsector doet het goed

Naast het overzicht van de in- en uitstroom per sector, worden maandelijks de favoriete sectoren in bepaalde regio’s benoemd. Een van deze voorbeelden uit de september-editie van het Sector Dashboard is de gezondheidszorgsector.

Beleggers die het risico in hun aandelenportefeuille iets willen afbouwen, kunnen gebruik maken van defensievere sectoren, zoals bijvoorbeeld consumer staples, nutsbedrijven en gezondheidszorg.

Binnen deze defensievere sectoren laat gezondheidszorg de sterkste winstgroei zien. Daarnaast sluit deze sector aan op thema’s als vergrijzing en oplopende zorguitgaven.

Een andere favoriet is de recent gewijzigde communication services-sector, die is ontstaan uit een combinatie van de oude telecommunication sector, waar bedrijven uit technologie- en consumer discretionary-sectoren zijn toegevoegd.

Onderstaande grafieken geven de spreiding binnen de gezondheidszorgsector weer in Europa en Amerika.

Sector dashboard SPDR ETF'sPowerhouse of Sectors

Meer achtergrondinformatie over waarderingen, risico en rendement van de individuele sectoren per regio vindt u in het Sector Dashboard

State Street SPDR ETF’s publiceert regelmatig interessante artikelen over sectorbeleggen. U vindt alle recente informatie terug op de website.

Van 8 tot en met 12 oktober vindt u de SPDR Sector-ETF-special op IEXProfs, met iedere dag nieuwe, interessante artikelen op het gebied van sectorbeleggen.

Onderdeel van de special is het gratis webinar op donderdag 11 oktober 2018.

Hierin legt Philippe Roset, hoofd van SPDR ETF’s Nederland, uit waarom sectorbeleggen interessant is, gaat hij in op de voordelen van beleggen via sector-ETF’s en deelt hij zijn favoriete sectoren voor Q4 2018.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?