Nieuws

Amundi lanceert AI-ETF

Kunstmatige intelligentie (AI) gaat belangrijker worden, en waarschijnlijk ook heel winstgevend. Daarom lanceert Amundi een ETF, die alleen is belegd in bedrijven, die AI ontwikkelen.

Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi lanceerde op 4 september jl een thematische ETF die belegt in bedrijven die zich bezighouden met kunstmatige intelligentie (AI). De ETF met ISIN LU1861132840 heet voluit Amundi Stoxx Global Artificial Intelligence UCITS ETF. De kosten bedragen 0,35% per jaar. Hier vindt u alle informatie.

Het fonds selecteert systematisch aandelen van bedrijven op basis van hun AI-blootstelling en hun AI-bijdrage. Bij de AI-blootstelling wordt gekeken naar het totale aantal AI-patenten dat de afgelopen 3 jaar aan een bedrijf is toegekend, vergeleken met het totaal aantal patenten dat in diezelfde periode aan dat bedrijf is toegekend.

Voor de AI-bijdrage wordt er gekeken naar het aantal aan een bedrijf toegekende AI-relateerde patenten in vergelijking met het totaal aantal toegekende AI-gerelateerde patenten aan alle bedrijven in diezelfde periode.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus