Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals met elkaar in contact brengen. Van inzicht naar inspiratie. Ook partner worden? Wij vertellen u graag meer. Sluit
Nieuws

Dit zijn de voordelen van sectorbeleggen

Sectorbeleggen is door de nieuwe sectorindeling van indexbouwers S&P en MSCI nog belangrijker geworden. Philippe Roset van SPDR ETF's legt op 11 oktober in een gratis webinar uit wat de voordelen zijn van sectorbeleggen.

Beleggers zijn nog onvoldoende bekend met de eigenschappen van sectorbeleggen. SPDR ETF’s is daarom volgende week sponsor van een special met alle ins & outs op het gebied van sectorbeleggen. Onderdeel van deze special is een gratis webinar op 11 oktober met de sectorfavorieten van Philippe Roset, hoofd van SPDR ETF’s Nederland. 

Met sectorbeleggen kunnen beleggers een specifieke keuze maken om in een bepaalde sector te beleggen, of juist niet in een andere. Maar met de keuze uit elf sectoren is die keuze nog niet 1-2-3 gemaakt. 

“We zitten midden in de invoering van de nieuwe sectorindeling van indexbouwers S&P en MSCI. Dit is de grootste verandering sinds de introductie van de Global Industry Classification Standard (GICS) negentien jaar geleden en heeft grote gevolgen voor beleggers,” legt Roset uit.

Lees ook: S&P en MSCI gaan op de schop: Vijf gevolgen voor beleggers

Sectorbeleggen wordt belangrijker

Een van de gevolgen is dat sectorbeleggen nog belangrijker zal worden. Dit komt volgens Roset onder andere doordat het verschil in rendement tussen sectoren zo groot is: “Het verschil in rendement tussen de best- en slechtst presterende sector in een jaar bedraagt gemiddeld 25%. Door voor de juiste sector te gaan, kan een belegger het verschil maken, het heeft namelijk een grotere impact op het rendement dan de juiste regio.”

Maar het een hoeft het ander niet uit te sluiten want met ETF’s is het mogelijk om per sector in een bepaalde regio te beleggen. Zo biedt SPDR ETF’s sinds 2001 Europese sector ETF’s aan op Euronext en in 2016 werd dit uitgebreid met Global sector ETF’s.

De nieuwste reeks sector-ETF’s op de Amsterdamse beurs bestaat uit Amerikaanse Sector ETF’s, die per 31 augustus verkrijgbaar zijn voor Nederlandse beleggers. Ter ere van lancering Amerikaanse sector-ETF’s openden Roset en zijn team de Amsterdamse beurs:

Niet alleen in Nederland heeft SPDR ETF’s, dochter van State Street, een sterke historie op het gebied van sectorbeleggen. Met meer dan 165 miljard dollar onder beheer in sector ETF’s is SPDR ETF’s marktleider in sectorbeleggen.

SPDR ETF’s: Online seminar

Van 8 tot en met 12 oktober vindt u de SPDR ETF sectorspecial op IEXProfs, met iedere dag nieuwe, interessante artikelen op het gebied van sectorbeleggen. Onderdeel van de special is het gratis webinar op donderdag 11 oktober 2018.

Hierin legt Philippe Roset uit waarom sectorbeleggen interessant is, gaat hij in op de voordelen van beleggen via sector-ETF’s en deelt hij zijn favoriete sectoren voor Q4 2018.

Dus bent u benieuwd hoe de technologiesector onlangs veranderd is? Of wat de impact van hogere olieprijzen op de energiesector is?

Meld u dan nu aan voor het webinar op donderdag 11 oktober van 20.00 tot 21.00 uur. 

Lees meer

De impact van het coronavirus