Nieuws

Edouard Carmignac doet een stapje terug

Edouard Carmignac, oprichter van het eigenzinnige maar kwakkelende Carmignac Gestion, trekt zich terug als beheerder van het aandelenfonds Carmignac Investissement.

Edouard Carmignac (71), oprichter in 1989 en grootaandeelhouder (73%) van de gelijknamige Franse vermogensbeheerder Carmignac Gestion en volgens Forbes goed voor een vermogen van 1,7 miljard dollar, gaat het wat rustiger aan doen. Hij heeft het beheer van het niet al te best renderende wereldwijde aandelenfonds Carmignac Investissement afgestaan aan David Older. Deze is ook benoemd tot co-beheerder van het grote Carmignac Patrimoine, dat ook veel kosten (1,76%) rekent voor weinig rendement (-5,04% ytd).

De firma Carmignac heeft betere tijden gekend, zo is duidelijk. De laatste jaren zijn de fondsprestaties tamelijk dramatisch.

Edouard Carmignac

Maar David Older moet het tij gaan keren. Older begon oorspronkelijk in 2015 als technologie-expert, maar werd begin 2017 hoofd aandelen. Older zal in die hoedanigheid ook verantwoordelijk worden voor de aandelenposities in vlaggenschip Carmignac Patrimoine, die ca. de helft van de fondsportefeuille uitmaken. 

Edouard Carmignac ondertussen blijft Chief Investment Officer en zal naar eigen zeggen de vrijgekomen tijd gebruiken om zich meer bezig te houden met strategische assetallocatie. Tevens hoopt hij eigenzinnige  en diepgaande beleggingsideeën te ontwikkelen, die vooral op de lange termijn waarde moeten toevoegen. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus