Nieuws

Wijzigingen managementposities Toezicht bij DNB

Bij De Nederlandsche Bank zijn er vier interne wijzigingen in de managementposities bij de afdeling Toezicht.

  • Thijs van Woerden wordt per 1 november divisiedirecteur Toezicht Europese Banken. Van Woerden studeerde bedrijfseconomie en trad in 2005 in dienst bij DNB, waar hij diverse leidinggevende functies vervulde. Sinds 2012 geeft Van Woerden leiding aan de divisie Toezicht Verzekeraars.

  • Per 15 oktober wordt Olaf Sleijpen divisiedirecteur Toezicht Verzekeraars. Sleijpen studeerde economische wetenschappen aan de universiteit van Maastricht en promoveerde in 1999 aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Sinds 2011 is Sleijpen divisiedirecteur bij DNB, na een aantal jaren verantwoordelijk te zijn geweest voor het toezicht op pensioenfondsen en beleggingsondernemingen is hij momenteel divisiedirecteur Toezicht Beleid. Sinds 2007 is Sleijpen ook bijzonder hoogleraar European Economic Policy aan de Universiteit van Maastricht.

  • Maarten Gelderman wordt per 15 oktober divisiedirecteur Toezicht Beleid. Gelderman studeerde economie aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Hij promoveerde bij de VU. Gelderman werkt sinds 2000 bij DNB in diverse leidinggevende functies. Bij de start van het SSM op 1 november 2014 is Gelderman benoemd als divisiedirecteur Toezicht Nationale Instellingen.

  • Pieter-Reinier Maat wordt per 15 oktober nieuw benoemd in de functie van divisiedirecteur Toezicht Nationale Instellingen. Maat studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Maat vervulde diverse functies in de bancaire sector bij ABN AMRO en RBS, waarvan tien jaar in Londen. Maat is sinds 2016 in dienst bij DNB in de functie van afdelingshoofd ABN AMRO binnen de divisie Toezicht Europese Banken.

De functie van divisiedirecteur Europese banken wordt tot 1 november waargenomen door Jan Berndsen. Deze functie kwam vrij na het vertrek van Jos Heuvelman per 1 september naar de AFM. Jan Berndsen is afdelingshoofd binnen de divisie Toezicht Europese Banken.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?