Nieuws

BlackRock start met go anywhere-obligatiefonds

Rick Rieder, obligatiebaas bij BlackRock, heeft een nieuw unconstrained obligatiefonds, het BGF Global Bond Income fund.

Het BGF Global Bond Income fund zal onderdeel uitmaken van het multi-sector obligatieplatform van BlackRock, aldus Citywire. Het idee achter het beleggingsfonds is wereldwijd inkomen genereren, met veel aandacht voor risico.

 

Rick Rieder is managing director en CIO fundamental fixed income, co-head van het fixed income-team Americas en lid van het executive committee van de alpha strategy business van BlackRock.

De duratie van het fonds is meer dan twee jaar, flexibiliteit bij beleggingen staat voorop, maar de fondsmanager zorgt tevens voor gedegen management op het gebied van rente- en kredietrisico. 

Dit fonds is een nieuwe concurrent van bijvoorbeeld het unconstrained obligatiefonds van Bill Gross bij Janus Henderson. Zijn fonds verliest volgens Bloomberg al vijf maanden op rij geld. Over het algemeen zijn unconstrained obligatiefondsen wel populair in 2018.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen