Nieuws

Hedgefondsen stellen teleur

De duurst betaalde beleggers hebben ook dit jaar moeite rendement te maken.

De slimste beleggers van de planeet hebben een slechte maand achter de rug. Slechts vier van de 19 hedgefondsstrategiëen wist de julimaand met een plusje af te sluiten. Alle andere strategieën pakten negatief uit.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Voor de eerste zes maanden van 2018 ziet het plaatje er niet veel beter uit. Nou ja, iets meer strategieën (7) houden de voeten droog, maar de negatieve uitslagen zijn een stuk groter dan de positieve.

Strategieën met een negatief rendement boekten ytd een gemiddeld verlies van een kleine 4%. De positieve strategieën eindigden het eerste halve jaar van 2018 met een gemiddeld plusje van 1,25%.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

De koers van het in Amsterdam genoteerde Legends Fund, dat de beste hedgefondsmanagers bundelt, gaat dit jaar ook nergens naartoe. Ytd staat het fonds op een verliesje van 0,43%. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen