Nieuws

Fondsmanagers onderwegen FANG-aandelen

Goed nieuws voor beleggers in Amerikaanse largecapfondsen. Over het algemeen verslaan die de S&P 500 nu.

Hoe dat komt? Fondsmanagers van grote Amerikaanse beleggingsfondsen onderwegen gemiddeld drie van de vijf FANG-aandelen uit die index, zo blijkt uit onderzoek van Goldman Sachs. 

FANG staat voor de techaandelen Facebook, Amazon, Netflix en Google. Deze aandelen zijn goed voor een exorbitante stijging van de index, maar steeds meer managers van fondsen die in Amerikaanse largecaps zitten, krijgen hoogtevrees, aldus de WSJ

Uit data van Goldman Sachs blijkt dat het gemiddelde largecapfonds 1,3% van zijn portefeuille in Facebook heeft gestoken. Dan is 0,2 procentpunt minder dan de benchmark. Ook in Amazon zitten deze fondsmanagers gemiddeld minder dan de benchmark. Alleen in Google-moeder Alphabet zijn ze licht overwogen. 

Op jaarbasis ook beter dan de index

De onderweging van FANG-aandelen zorgt ervoor dat beleggers in die fondsen niet te lijden hadden onder de recente koersdips van Facebook en Netflix, die overigens de hele techsector geen goed hebben gedaan. 

Over de afgelopen maand en in 2018 hebben largecap(groei)fondsen met beter gedaan dan de S&P 500, aldus de WSJ. Het rendement van de beleggingsfondsen bedroeg respectievelijk 3,9% en 11%. De index deed 3,3% en 6,6%. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen